Milyonluk Hayatlar ve Üç Kuruşluk Hayatlar

Gelin biraz eglenelim yav. bikmadiniz mi yalan haberleri, siyasilere yalakalik yapmak icin yazilan haberleri, kalemleri pislik cukurundan murekkep alan adamlari okumaktan?

bak biz burada bu adamlarin ciddiye aldiklari her seyle dalga geciyoruz, ciddiye almiyoruz. niye alalim? sebep ne ki?

sen mesela bir isci olabilirsin, bir ev kadini, memur, ogrenci…

basbakanin soyledi iste, her universite bitiren is bulacak diye bir kural yok…

dogal olarak her calismak isteyen de is bulamayacak (ki yasamak icin bu sart degil mi). issiz gucsuz kalmamiz reva yani. e biz de bu issizlikten bikip yeteneklerimizi yasadigimiz dunyayi dalgaya alarak sergileyen bi grup insaniz.

bak sen o gazetelerde yazan her sacmaligi okuyorsun. bunu da oku bu sacma degil tahammulun biraz zor olur ama oku la oku, okumaktan zarar gelmez ha.

olm napiyolar oyle her yerde neyi gizliyolar hic dusundun mu? seni sacma sapan dizilerle uyuturken, gazete haberlerine dizi karakterlerini konu edinip uyduruk, igrenc, kalitesiz dizilerin karakterlerini bile haber yapan heriflerin neyi gizlediklerini hic dusundunuz mu la?

stada erkek girdi diye fener macina giden kadini, erkek ilan eden zeki gazetecilerimizin tek basarisi bu mu? la olm muayene mi ettiniz naaptiniz lan? e guluyoruz tabi adamlar dogal komedyenler, ama meselemiz o erkek sanilan kadin da degil ulan! mesela hes denen sey var duydunuz siz onu, yil oldu karadenizliler dogasina sahip cikiyor, izin vermiyor, direniyor. cunku kirletilmeyen cok az yer kaldi memleketimizde. oradaki direnen koyluleri gostermediler ya size, bak biz diyoruz iste, olm jandarma koyunun dogasini koruyan adamdan, ulkenin en guzel yerlerinin irzina gecen adamlari koruyor. mahkeme yapilamaz diye karar alsa da askeri oraya o santraller yapilsin, protesto eden koyluler uzaklastirilsin diye yolluyorlar.

universite ogrencileri aclik sinirinda yasiyor. bebekler yetersiz beslenmeden, hastaliktan kiriliyor, kadin cinayetleri aldi basini gidiyor. nasil lan o sayfalara yansidigi gibi mi hayat?

e tabi; gazetelerde ne var? basbakan`in orta doguda oynadigi tiyatro, savas cigirtkanlarinin ufledigi borazan, kim tatilde kiminle sevismis, hangi plajda nerede yiyismis, bilmem ne dizisinde bilmem ne karakterinin verdigi zorlu karar. reina ya alinmayan dizi oyuncularinin drami, kocasini hamile diye kandiran kadinin acili ve acikli oykusu. manyakliga bak olm: bunlar bizden daha cilgin daha komik ya lan!

adam olmak bir sey degil de, bunu yazanlar varken ve bir de bunlar `halk bunu istiyor` derken soralim, sahiden lan siz bunu istediniz mi? bir avuc koyun surusu gibi gorulup, oy verme zamanlarinda kendini dunyanin en onemli insani olarak mi goruyorsunuz? oyleyse soyleyeyim, altinizda kaydirak var. kayiyorsunuz. her sey bir saka aslinda ve sizin boynunuzda zincir yok. ohom… olm uyandirayim, bilmem kim hangi acilisa giderken, kolundaki hatunla goruntuleniyor ya, o sizi ilgilendirmiyor lan. onun arabasi da oyle, size ne olm baskasinin hayatindan. sen o arabayi alamazsin, o acilisa, o zenginler klubunun oldugu yere giremezsin. sen dogarsin, yalanlarla uyutulacak bir koyun olarak gorulursun, oy verme zamani adam yerine konulursun, sonra kimse takmaz ipine kusagina, olursun. mezar tasin bile adaminkinden kalitesiz olur. ucuz olur!

gel de adam gibi iki satir paylas, eglen, bu duzen bir yogurt,icinde kendini rendeleme ki cacik olmasin. katil aramiza da nefes al lan! kac kez dogacaksin. biz bunu yine yapariz. biz alarmiz olm. kimisi harbiden cok kizar bize, nefret eder, sokaklar ac, sokaklar, kirleniyor, doga yok ediliyor, insanlik savas cigliklariyla kendini tuketiyor. uyanin lan! televizyonda izlettirilen o evlilik programlarindan, dizilerden, igrenc hikayelerden daha onemli bir sey var, yasamak be olm, insanca yasamak.

biz yapariz; gene yapariz. yapacagiz da, vakitsiz oten horozu durtukluyorlardi ya, simdi degilse vakti ne zaman? peki horoz vakitlice otunce ne olur. iste bu olur. cok gec kalmadan, hadi bakalim… biz uzerimize duseni yaptik, gelin biraz da siz gecin dalganizi. biraz da sesimize siz ses katin…

mesela biz kimiz? kendi halinde insanlariz, sizden farkimiz ufak tefek seyler, mesela karadeniz halki, heslere karsi cikiyor, kurecik halki fuze kalkanlarina, sahi ne isi var elin fuze kalkanlarinin kurecikte? iste o soruyu soruyoruz. Fuze kalkanlarini da alsin gitsin bu adamlar, kendi topraklarina kursun; biz bu topraklarin sahibiyiz.

belki sistemin efendileri kadar guclu degiliz ama koleleri de degiliz.

yalniz da degiliz. savas isteyenlerin, insan oldurmeyi kutsayanlarin, kurecik`e fuze kalkani dikmek isteyenlerin yaninda degiliz; karsisindayiz.

artik hayatinizi baskalarinin yonlendirmesini izlemeyin, sizin adiniza alinan kararlari onaylamayin gelin, hayati izlemek yerine bastan baslayip hayati yonetenin kendisi olalim… bu gazeteleri ve sacmaliklarini okumayin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Infamous Middle Finger