Fenerbahçe : 1 - Eskişehirspor : 0

27 hafta sonra ilk mağlubiyetini, milli maç arasından önce Sivas'ta alan Fenerbahçe, bu akşam Eskişehirspor'u mağlup ederken, "ehh işte" dedirtti tribünlerdeki ve ekranlarından izleyen taraftarlarına..

Sezon başından bu yana ilk defa klasik defans dörtlüsünü, zorunlu olarak değiştiren Aykut Kocaman, 2006-07 sezonundan bu yana sol bekte oynamayan Uğur Boral'ı sol beke, Bilica'yı ise defansın göbeğine yerleştirirken, diğer futbolcular aynıydı.

1 hafta aradan sonra takıma giren Alex'in önderliğinde rahat bir galibiyet alacağı düşünülüyordu maç öncesinde Fenerbahçe'nin..

Ama göründüğü gibi olmadı..

Maçın hemen başında, hafta içi alınan ve deplasmanda seyirci götürülmemesi kararını protesto için sessiz kalarak, bazı tribünleri boşaltan Fenerbahçe taraftarı, önceki haftalardaki coşkusundan uzaktı.. Buna paralel olarak, sahadaki oyuncular da neredeyse ne yaptığını bilmez durumdaydılar..

İte kaka atılan golden sonra, Eskişehirspor'un defans göbeğindeki Nadaraviç'ten yoksun kalması karşısında, Fenerbahçe'den fark beklentisi içerisinde olanlar, ne büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını sonraki dakikalarda anlamakta güçlük çekmedi..

Orta sahada yapılan bol pas ve oyunu kenarlara yıkma isteği karşısında, özellikle topun forvet hattına aktarılması karşısında sıkıntı yaşadı Fenerbahçe orta sahası..

Özellikle Emre'nin, Eskişehirspor'un genç yeteneği Alper Potuk karşısında gördüğü baskı karşısında oyunu sürekli olarak kenar oyuncularıyla oynama isteği karşısında, Eskişehirspor defansı yerini alarak Fenerbahçe ataklarını karşıladı.

Hiçbir pozisyonda kontripiyede kalmadılar, Fenerbahçe forvetlerine boş alan bırakmadılar. Bıraktıkları anlarda da Bienvenu'nun gelen topları ezmesi karşısında kademeli defans yaparak, pozisyonları başlamadan bitirdiler.

Kısacası, deplasmanda 10 kişi oynayan bir takımın yapması gerekenleri yaptılar..

Fenerbahçe'de ise takımın en iyisi Bekir İrtegün idi..

Mehmet Yıldız gibi Türkiye liglerinin en tehlikeli forvet oyuncularından birisine, kaleye yüzünü dönmesine imkan vermeden bütün toplarda, ilk pozisyonda bastı.

Orta sahada Baroni, bütün toplarda sürekli geriye ve yana pas tercihleri yaparak, topu ikinci bölgeye aktarmakta güçlük çekti.

Gökhan Gönül'ün son haftalardaki formsuz futbolu, bu akşam da devam etti. Alışkın olduğumuz Gökhan performansından çok uzaktı.. Dolayısıyla, Fenerbahçe'nin en güçlü yönü olan sağ kanat, böylece eski işlerliğinden uzaktı.

Sol kanatta ise, yukarıda da söylediğimiz gibi yıllardan beri sol bek oynamayan Uğur Boral'ın, bütün eksikliklerine rağmen mücadele etmesine karşın, hücumlara katılamaması, Caner'i ileride yanlız bıraktı..

Sezon başında "şirazesi kayan" ve statüsü değişen ligde elde edilecek sıralamanın bir önem teşkil etmemesine rağmen, Fenerbahçe'nin bu maçta galip gelmesi, önümüzdeki haftalar için önemliydi.

Takımdaki bütün eksiklikler ve formsuzluklara rağmen galip gelen Fenerbahçe, Cuma günü ise Ankara'ya gidiyor..

Darısı, önümüzdeki hafta maçına..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Infamous Middle Finger