Gençlerbirliği Maçından Sonra..


Takımın düşüşü konusunda birşeyler yazmak için biraz geç kaldık sanki..Takımın hem fizik hem de oyun kalitesi açısından düşüşe geçmesi 4 maç öncesine kadar dayanıyor..Bu düşüş için 4 maç önce de,şimdi de bir çok haklı mazeret üretebiliriz..

Kulübün yaşadığı zor süreç , sakatlıklar , sakatlıktan geri dönenlerin fiziksel olarak kendilerini toparlayamamaları ve düşen oyuncu kalitesi vs..

Ancak bu nedenler bir kenara , artık sonuçlar ve çözümler üretmemiz gerekiyor..Yani Aykut Kocaman'ın bu sorunların çözümü için hamleler yapması bekleniyordu..Hoca da kan değişikliğine gitmek nedeniyle Özer-Uğur-Sezer gibi oyunculardan performans bekledi..Caner'in yaptığına benzer bir patlamayı veya katkıyı bu oyunculardan bekledik fakat ne Aykut hocamız ne de bizler bu oyunculardan beklentilerimize bir türlü cevap alamadık..

Emenike-Niang ikilisinden Bienvenu-Semih'in olabilecek en formsuz dönemine denk geldik..Bienvenu için çok ümitliydim fakat inanılmaz kötü..Bir oyuncu attığı gollerde kalitesini belli eder..Geçen hafta Eskişehir maçında ilk vuruşta yapamadığı gol bile benim için çok belirleyici bir an olmuştu..Bugün ve genelde böyle izlediğimiz Bienvenu'de ne yazık ki gayretli ancak kısıtlı yeteneklere sahip ve zeki bir oyuncu değil..

Bienvenu bu durumdayken , mevzuu Alex'e kalıyor ancak Alex'in arkasında ki dörtlü , hatta sekizli de hücum konusunda çok zayıf olunca üretkenlik sıfırın altına iniyor..Alex'in arkasındaki sekizli dedim çünkü geçen sene ki Lugano-Santos-Gökhan-Mehmet-Emre-Dia/Stoch hücum istatistiklerini düşünün..

Ligin henüz başlarında Sami Yen'de oynanan bir Kasımpaşa maçı vardı 6-2 biten..Dia-Emre ikilisi domine etmişti maçı..Ki takım olarak Fenerbahçe o zaman da iyi değildi..Ancak Alex'e biraz ayak uyduran 2-3 oyuncunun varlığı takımın hücum gücüne yeterli olabiliyordu..

Şimdi takımda bir yılgınlık var..Savunma oyuncularının savunma görevlerini yapmaları ve Volkan'ın bireysel performansı dışında herşey olması gerekenden çok uzak..

Aykut Kocaman'ın ne yapıp bu olayı tersine çevirmesi gerekiyor derseniz..Bence Stoch berbat oynasa bile 90 dakika sahada kalmalı..Sırf temposu ve adam eksiltme özelliğinden dolayı Miroslav Stoch şuan Fenerbahçe'de Alex'in ardından en eşsiz oyuncu..

Gökhan-Mehmet ikilisine nasıl bir fiziksel güç depolandırılacaksa bir an önce yapılmalı ve bu iki oyuncu 2 senedir alıştığımız tempolarına dönmeli..Solda Caner'e kızmıyorum..En azından özverili..Ama rakiplerin içinden geçmeye çalışmaktan vazgeçmiyor..

Emre çok yoğun bir baskı dönemi geçiriyor ve bunu üzerinden atması gerek..Oyununu da etkiliyor..İnişli çıkışlı oynamaması lazım Emre'nin..10 dakika çok iyi ve hücuma destek , sonra 20 dakika rakip yarı sahada yok..

Takımın hücum varyasyonları zayıf olup,tempo çok düşük olunca her oyuncunun defosu daha da göze batar oluyor..

Özer Hurmacı , Fenerbahçe'de yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biri..Çok şey yazmak istemiyorum bunun üzerine..Üç aşağı beş yukarı bu cümleyi çoğunuz söylüyor zaten ve evet ben de sizlerle aynı tepkileri veriyor , aynı şekilde sinirleniyorum Özer'i izledikçe..

Bugün devre arasında %100 Futbol'da Rıdvan hoca Özer kötü gibi görünüyor ama çok geziyor tarzı bir şey dedi..Hocam geziyor eyvallah ama gezdiği için Gökhan hem 2'ye 1 yakalanıyor hem de hücumda yalnız kalıyor..Bunu görememek için kör olmak lazım..

Uğur Boral tercihi neden..?Hem de sağa atılan bir Uğur Boral..?Aykut hocam inanın yakışmıyor size..Gaziantep maçında da aynı şeyi denemişti hoca ve Uğur oyuna sonradan girdiği maçta oyundan çıkmıştı..Neden ki..?

Takım hücum yapamıyor , oyuncular tıkanmış..Ne kanat atağı ne ortadan delicilik var..O zaman sistemi de değiştir hocam..Ben Daum'u çok eleştirirdim ama bazen bu oyun içi sistem değişikliklerini çok iyi yapardı Daum..Aykut hocam sistemi değiştirme yoluna hiç gitmiyor..

Maçın 10.dakikasında Fenerbahçe'nin bu maçta gol pozisyonuna girmekte çok zorlanacağını sanırım sizde gördünüz..Çok fazla beklemenin bir anlamı var mı..?

Ben olsam en azından ikinci yarıya 4-3-1-2'ye dönerdim..

---------------- Volkan -----------------
---Gökhan---Bilica----Yobo---Ziegler---
-------Cristian------Selçuk------Emre------
-----------------Alex-------------------
----------Semih-----Bienvenu-----------

Bu şekile döner , stokta da Stoch'u tutar , 65-70 gibi o hamleyi yapardım..Az önce dediğim ile çelişmeyeyim , Stoch ile ilk 11 başlarım fakat bugün olduğu gibi 45 dakikayı boşa harcadıktan ve hücum yapamadıktan sonra çift forvete dönmek tek çare..

Son 10 dakika maç izlediğimizi anladık..Şunu araştırmak lazım aslında..Son 10 yılda ilk yarım saatte en az gol atan İstanbul takımı Fenerbahçe olabilir..Boşa harcanan ilk yarıların bedelini ödemeye devam ediyoruz..

Bundan sonra eldeki bu malzeme ile Aykut hocamız nasıl bir yemek çıkartabilir bilemiyorum..Oyuncular kafalarında da bazı kararları alıp , yaz boyu bizleri gururlandıran motivasyonlarına dönemezlerse ilk devrenin finaline kadar işimiz zor..

Yazdan beri diyoruz , bu sene bizim için saha içi sonuçlar,alınan iki galibiyet,bi beraberlik çok önemli değil diye fakat son haftalarda izlediğimiz 'huzursuz ve isteksiz Fenerbahçe' bizlerin bu hayatta tahammül edemeyeceği şeylerin ilk sıralarında gelir..

Fenerbahçe formasını giymek bir oyuncunun ihtiyacı olan bütün özgüveni verebilecek güçtedir..Bunun idrakında olduklarına şüphe yok oyuncularımızın fakat artık biraz bunu gösterme zamanı..

Yenilin,9 kişi kalın,Karabük maçında olduğu gibi yorgunlıktan bayılın ancak bizi son haftalarda olduğu gibi üzmeyin..Öylesine demiyoruz , inanın aldığınız 1 puan , 3 puan falan değil bizi ilgilendiren..Ama şu halinizle aldığınız 3 puan da bizleri mutlu etmekten çok uzak..

Aykut Kocaman'a çok iş düşüyor..Umarım hoca doğru kararları verebilir.. al

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Infamous Middle Finger