Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş



Özellikle son yıllarda büyük üstünlük kurduğu rakibi karşısında oyuna da sıkıntılar içerisinde başladı.

Yeni transfer Sow'un, sadece "taktik antrenmanla" çıktığı Saraçoğlu'ndaki ambians, klasikti. Dolu ve coşkulu tribünler önünde Fenerbahçe, bir önceki hafta forma giymeyen iki önemli futbolcusu Emre ve Gökhan ile maça başlarken, sakatlık sıkıntılarını bu oyuncuların tamamen atamadığı görüldü.

Özellikle Gökhan Gönül, oyunda kaldığı süre içerisinde olumlu işlere imza atarken, sağ kanatta hızlı kanat ataklarının başlamasına neden oldu. Ancak ne yazık ki daha devre bitmeden eski sakatlığı nüksederek oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Rakibin önemli oyuncularının eksik olmasıyla yerlerine forma şansı bulan oyuncuların ekstra motivasyon sağlamaları, aslında Fenerbahçe'nin de maça konsantrasyonunu zorladı.

Sezonun en formda isimlerinden Stoch önderliğinde rakip kaleye ciddi baskı uygulayan Fenerbahçe, golü de adeta bağıra bağıra attı. Gol pozisyonunda Gökhan Gönül'ün bu sezon başından bu yana kornerlerde ön direkten arkaya aşırdığı topla golü bulurken, gol pozisyonunda golü atan Yobo'nun arkasındaki Sow'un da ne kadar "tilki bir" forvet olduğu belliydi.

Golden sonra özellikle Stoch ve Emre'nin kazandırıp getirdiği toplarda rakip kalede ikinci gol şansını bulan Fenerbahçe'de, ne yazık ki final paslarının yeteri derecede doğru kullanılamaması, pozisyonları başlamadan bitirdi.

Sol kanatta Ziegler, ilk yarı boyunca sadece bir defa kanat atağı geliştirirken, anlaşılmaz bir şekilde bu ileri çıkışlarına son verdi. Zaten geçen yılki takımla bu sezon oynayanlar arasındaki en büyük farklardan birisi, kanat akınlarının yeteri derecede yapılmaması. Geçen sezon Andre Santos'un sürekli hücum bölgesine gitmesiyle birlikte Gökhan Gönül'ün en sevdiği hücum yönünü sahaya yansıtması, bu sezon Ziegler-Gökhan ikilisinde görünmüyor.

Mehmet Topuz ilk yarıda çalışkan, ikinci yarıda ise savruktu. Ziegler gibi Mehmet Topuz'daki düşüş te devam ediyor.. Bu performans düşüklüğünde Dia'nın takımdan geçici sürede yeralmamasının ve yoğun maç trafiğinin de etkisi olabilir.

Ve Yobo..

Bu sezon Fenerbahçe'nin en istikrarlı futbolcusu hiç kuşkusuz ki Yobo. Her maç, hemen hemen takımın en diri oyuncusu ve çok formda . Bu akşam attığı golden ziyade, yerinde müdahaleleri takımına hayat veriyor.

Fenerbahçe, son haftalarda golü bulduktan sonra anlaşılmaz bir şekilde geriye yaslanması nedeniyle ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Bu akşam da aynısı oldu. Golden sonra farkı açacak pozisyonlar yakalamasına rağmen, sonrasında tempoyu düşürerek savunmaya geçti. Oyunun bu şekle dönüşmesinde Fenerbahçe orta sahasının oyundan düşmesinin de etkisi vardı. Baroni bildik özellikleriyle "gölge markaj" yapıyor, Emre ise sakatlıktan yeni çıkmasının da etkisiyle yeteri kadar rakibe pres uygulayamıyordu.

Beşiktaş'ta İbrahim Toraman'ın ön liberoya geçmesi ve Alex'e uyguladığı yakın markajın etkisiyle Alex yeteri kadar topla buluşamıyor, Sow'a etkili paslar gelmiyor, kişisel gayretiyle Stoch'un geliştirdiği akınlar, Fenerbahçe'yi maçın içerisinde tutan etkendi.

Zaten her ik golde de Stoch'un ciddi anlamda katkısı var.. Özellikle ikinci golden önce Caner'e attığı pas, muhteşemdi. Zira o pozisyonda Stoch, kendisi de topa vurabilecekken daha garanti ve oyuna yeni giren Caner'i tercih etti.

Caner Erkin'den söz açılmışken, oyuna girdikten sonraki kısa sürede, Fenerbahçe'yi canlandıran isimdi. O dakikaya kadar sahasına gömülerek Beşiktaş ataklarını savuşturmak niyetindeki Fenerbahçe'de, Caner'in katkısı tartışılmaz..

Gökhan Gönül'ün yerine giren Orhan Şam da Fenerbahçe kariyerindeki en iyi maçını oynadı. Özellikle Simao gibi etkili bir kanat oyuncusu karşısında hem savunmada, hem de hücumda elinden geleni yaptı.

Moussa Sow'un Fenerbahçe ile çıktığı ilk maç olmasına rağmen, kaliteli bir forvet olduğu, takımı ataktayken aldığı pozisyonlar ve yaptığı koşulardan belli. Önümüzdeki süreçte takıma çok daha fazla katkı sağlayacağı kuşkuşuz..

Fenerbahçe, ligde sahasındaki yenilmezlik serisini 35 maça çıkartırken, son yıllarda hem İnönü hem de Kadıköy'de büyük üstünlük kurduğu Beşiktaş'ı bir kez daha mağlup ederken, hem Beşiktaş ile arasındaki puan farkını korudu, hem de liderle puan farkının açılmasına engel oldu. Fenerbahçe'nin bu sezonki en büyük sıkıntısı, seri galibiyetler alamaması ve de özellikle deplasman maçlarındaki beklenmeyen puan kayıpları..

Türkiye kariyerinde hemen her Beşiktaş maçında yıldızlaşan Alex'in etkisiz kaldığı akşamda, önemli olan galibiyetti ve bu galibiyet te sağlandı..

Darısı sonraki haftalara..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Infamous Middle Finger