Fenerbahçe 1 - 0 Karabükspor | | Yürekten futbol

Sahada yaşananlarıyla ve akıllara durgunluk verecek hakem hatalarıyla maç analizine ve uzun uzun yazmaya pek de gerek kalmayan maçta Karabükspor'u 1-0 ile geçerek 3 puanın sahibi olduk ve yenilmezlik serimizi 27 maça taşıdık.
Derbinin moralli tarafı Fenerbahçe 2 maçlık beraberlik serisini Karabükspor maçında bozmak için sahadaydı. Beşiktaş maçının biraz yorgun, fakat başarılı kadrosu hiçbir değişiklik olmadan sahadaki yerini almıştı.
Maçın akıl ve mantık çerçevesinde oynanan kısmı sadece 6 dakika sürdü. Alex'in kendisine yapılan faulde pozisyon icabı açık duran kolunu dirsek olarak algılayan hakem Aytekin Durmaz kişisel tatminin ve hakemlik rezaletinin zirvesine erişerek maçın çivisini bu kadar kısa sürede çıkarmayı başardı.
Geri kalan dakikalarda Fenerbahçe sahada oyuncu ve futbol zekası olarak bir kişi azalsa da futbol hırsı, mücadelesi ve gayreti olarak giderek fazlalaştı. Oyun planından ve sakin ve paslı oyun anlayışından ödün vermeyen Fenerbahçe sahip olduğu uyumun ve mücadele gücünün de etkisiyle maçın çok büyük kısmında eksik olduğunu hissetmedi ve hissettirmedi.
Yeni bir Tuncay olma yolunda ilerleyen Caner'in artık tartışmaya dahi imkan bırakmayan faydalı oyunu ve mücadelesi, Mehmet Topuz'un sahalara döner dönmez takım harmonisine olan katkısı, Gökhan, Emre, Ziegler, Yobo... kısacası tüm takımın özverili oyunu, 10 kişi kalmış takım algımızı ciddi anlamda bozan ve mağdur futboluna baş kaldıran anahtar detay oldu.
Maçla ilgili futbolcularımızın verdiği mücadelenin haricinde konuşmaya değer bir futbol olayı olduğuna inanmıyorum. Konuşulacak bir şey varsa o da hakem Aytekin Durmaz'ın hata olarak nitelendirmenin iyimserlik olacağı kararlarıdır. Alex'in kırmızı kart pozisyonundan sarı kartlara, Bienvenu'nun net gol pozisyonunu avantaj kuralından bihaber şekilde kesmesine, lehimize taç kararı verip aleyhimize kullandırmasına kadar inanılmaz bir hakemlik rezaletinin baş mimarı olmayı başardı. Emre mi ? Normal şartlarda atılmalıydı, fakat Melo standartlarının geçerli olduğu ligde kendisine faul bile çalınmamalı.
 
Galatasaray'ın Antep maçından sonra jet hızıyla hakem için dinlendirme kararı alan MHK başkanı Yusuf Namoğlu da umarız bugün yaşananları görmüştür.
Geçen sene hiçbir iddiası olmayan Karabük'ün kalecisi Tomic son dakikalarda kalemizin önüne kadar gelip gol aramıştı. Kendisini bu maçta da, üstelik 10 kişi kaldığımız bu karşılaşmada da ceza sahamızda ağırlamak isterdik fakat olmadı. Geçen sene "sebebi bilinmez" bir hırs ve iştahla sadece 1 puan için kaleden metrelerce çıkan Tomic bugün aynı 1 puan için herhangi bir ekstra özveride bulunmadı. Yoksa puan almak değil, Fenerbahçe'ye puan kaybettirmek mi önemli ? Yoksa kazanılacak 1 puan Fenerbahçe sadece şampiyonluğa giderken mi değerli ?
Ligde 27 maçtır, Kadıköy'de 28 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe yenilgiyi unuttukça mücadeleyi daha çok hatırlıyor. Takım bir yandan sorumlulukları ve kendilerine verilen saha içi görevleri için oynarken bugün de sahadan atılan kaptanları için 1 kişi fazla oynamayı başardılar. Yürüyedur Fenerbahçe ! alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

The Infamous Middle Finger